Energiebronnen vergelijken

Heel veel consumenten laten maandelijks de vaste lasten automatisch afschrijven en hebben er weinig weet van wat ze nu eigenlijk betalen voor hun energie en gas op maandbasis. Met mee kennis over de verschillende energiebronnen en tarieven, komt daar verandering in.

Tot men er achter komt dat er iedere maand toch wel veel geld wordt afgeschreven naar de energieleverancier.

Tijd dus om actie te ondernemen, heel veel mensen gaan energie vergelijken om tot lagere maandlasten te komen. Door energie vergelijken heb je in een overzicht waar je de voordeligste tarieven betaalt op jaarbasis.

Dit voordeel kan oplopen tot honderden euro’s per jaar, maar hoe begin je nu met vergelijken. Zijn er valkuilen waar je op moet letten? Op deze pagina leggen we je zo veel mogelijk uit over energie vergelijken.

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro’;s per jaar op uw energienota!

Heb je een dubbele meter, dan kun je bij een aantal energieleveranciers niet kiezen voor levering tegen enkel tarief. Verbruik je veel energie tijdens het normale tarief kan het gunstig zijn om alleen via enkel tarief geleverd te krijgen. Controleer dit bij de leverancier die je kiest.

Energie prijzen

De meeste mensen die energie vergelijken doen dit om de energieprijzen die ieder jaar stijgen, te bekijken of ze bij een andere leverancier voordeliger uit zijn.

Vind je een goedkopere energieleverancier dan kan je dat veel geld besparen. Op maandbasis is het misschien niet zo veel, maar reken je het uit op jaarbasis dan is dit best veel geld.

Betaal je bijvoorbeeld nu 135 euro en vindt je een leverancier waarbij je 119 euro betaald, is dit op jaar basis een besparing van 192 euro. Dan hebben we eventueel extra kortingen of een welkomstbonus nog niet eens meegerekend.

De vele energieaanbieders die er zijn in ons land concurreren hevig met elkaar, om zoveel mogelijk klanten bij elkaar weg te halen wordt er werkelijk met aanbiedingen en hoge kortingen gepromoot.

Alle aanbiedingen worden meegenomen in de energievergelijker, de voordeligste leverancier voor jou situatie staat altijd bovenaan in het overzicht.

Persoonlijke wensen kun je selecteren om zo tot de voordeligste leverancier te komen met je eigen wensen.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Energie maatschappij vergelijken

Als je een nieuw contract af wilt sluiten voor je energie en gas dan ben je helemaal vrij om te bepalen bij welke leverancier je dat doet. Wil je de laagste maandlasten dan raden we je aan om de voordeligste energieleverancier te kiezen voor jou situatie.

Het lijkt een lastige klus om die te vinden maar in de praktijk valt dat erg mee. We nemen je mee in de wereld van de energieleveranciers.

Iedere maand gaat er een bepaald bedrag naar je energieleverancier toe om energie en gas te betalen. Hier kom je nu eenmaal niet onderuit, deze moeten iedere maand weer opnieuw worden betaald.

Energie verbruik je nu eenmaal in je huis, maar je wilt er ook niet onnodig te veel voor betalen. Ben je aangesloten bij de goedkoopste energieleverancier dan ben je ook verzekerd van de voordeligste prijzen voor je verbruik van gas en energie.

Tips tegen hoge energieprijzen:

  • let op je verbruik en berekenen je energieprijs
  • je kunt je energieprijzen vergelijken om zo de goedkoopste leverancier te vinden
  • zet je energieprijs vast voor een jaar om kosten te besparen
  • houdt de verwachting van de energieprijzen in de gaten

Voordelige energieleverancier vinden

Door het grote aantal energieleveranciers is het moeilijk om de voordeligste te vinden als je op eigenhoutje gaat zoeken. Je kunt onmogelijk een duidelijk overzicht krijgen van al die kortingen en aanbiedingen die de leveranciers iedere keer weer doen. Gebruik je een energievergelijker dan is dit zeer eenvoudig en overzichtelijk.

Energiebronnen

Een online vergelijker bespaart je een hoop gedoe en onzekerheid of je wel de voordeligste energieleverancier hebt gekozen. Je hoeft alleen maar je gegevens en je verbruik in te vullen, vervolgens krijg je een overzicht van alle energieleveranciers met de voordeligste leverancier bovenaan.

Binnen enkele minuten heb je dat online geregeld. Je dient wel te controleren of overstappen mogelijk is zonder een opzegboete te moeten betalen.

 

Heb je de goedkoopste leverancier gevonden dan kun je heel eenvoudig overstappen.

Is je huidige contract langer als 2 maanden nog geldig en je stapt over dan kun je te maken krijgen met een opzegboete. De hoogte van deze boete is bij iedere energieleverancier anders.

Loopt binnen 2 maanden je contract af dan kun je kosteloos overstappen naar een goedkopere energieleverancier.

 

Duurzame energie

Groene stroom wordt opgewekt door een duurzame energiebron. Dit kan de zon zijn (zonne-energie), maar ook wind (windenergie), water (waterkracht), biomassa (bio-massaenergie) of warmtekracht (warmtekrachtenergie).

Energiebronnen

Het verschil tussen een duurzame bron en een niet duurzame bron is dat een duurzame bon niet op kan raken. Water zal er altijd blijven, net als de zon die zal ook altijd blijven schijnen en niet op kunnen raken. En misschien nog belangrijker, groene stroom tast het milieu niet aan.

Zelf energie opwekken

Je kunt er ook voor kiezen om zelf energie op te wekken. Dit kun je doen door te investeren in een duurzame energiebron en deze verwerken in je woning.

Veel mensen die zelf energie willen opwekken doen dit al door middel van zonnepanelen op het dak.

Deze panelen zorgen voor zonne-energie, de energie wordt direct geleverd aan de woning en gebruikt voor allerlei doeleinden.

Groene stroom laten opwekken

Wil je zelf geen groene stroom opwekken dan kun je dit laten doen door je energieleverancier en afnemen van hun.

Dit doe je door een contract af te sluiten voor groene energie. Sluit je een contract voor groene stroom af dan ben je er verzekerd van dat je stroom opgewekt is uit een duurzame bron. Op deze manier kun je toch je steentje bijdragen aan een schoon milieu zonder zelf te investeren.

De meeste mensen maken gebruik van groene stroom om het milieu te beschermen. Groene stroom is vele malen beter voor het milieu dan grijze stroom.

Voor toekomstige generaties is het beter om nu al gebruik te maken van duurzame energiebronnen.

Groene stroom vergelijken

Er zijn verschillende leveranciers die groene stroomcontracten aanbieden. Wil je gebruik maken van de voordeligste tarieven voor groene stroom dan kun je ook groene stroom vergelijken bij de verschillende aanbieders.

Dit hoef je natuurlijk niet zelf te doen, net als bij grijze stroom heb je ook voor duurzame energie online vergelijkers die dit voor je doen. Door je gegevens in te vullen en de regio waar je woont krijg je ook hierbij een overzicht welke energieleverancier het voordeligst is voor groene energie.

In heel veel gevallen hoef je niet zelf je contract op te zeggen van je huidige energieleverancier. Je nieuwe leverancier doet dit voor je, er zijn zelf energieleveranciers die je opzegboete betalen als je naar hun overstapt. Informeer hier naar bij je nieuwe energieleverancier.