Goedkope energieleverancier

Meer kosten, belastingen omhoog, en als klap op de vuurpijl ook nog een stijgende energierekening welke ieder jaar duurder wordt. Het goede moment om op zoek te gaan naar een goedkope energieleverancier. Maar wat is precies een goedkope energieleverancier en waarom is de ene leverancier voordeliger dan de andere?

Tenslotte leveren ze allebei exact het zelfde product waar geen verschil van kwaliteit in zit. Stroom is stroom en gas is gas, bij iedere energieleverancier gaat je verlichting branden en de kachel branden. Wat maakt dan het verschil wel, op deze pagina gaan we daar een onderscheid in maken.

Energieprijzen

De prijs van gas en energie die je moet betalen is een grote factor op je maandelijkse energienota. Stijgen de prijzen en heb je een variabel tarief dan betaal je op je rekening meer voor het zelfde verbruik.

Er zit een redelijk groot verschil tussen de verschillende energieleveranciers in Nederland met de energieprijzen. Het is niet nodig om te veel te betalen, vergelijk alle leveranciers met elkaar en kies de voordeligste leverancier in jouw regio.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro’;s per jaar op uw energienota!

De prijs van energie is bij iedere leverancier gelijk, de andere kosten bepalen of een energieleverancier de goedkoopste is. Een leverancier die het goedkoopste is voor een huishouden van drie personen, hoeft niet de goedkoopste te zijn voor een huishouden met twee personen. Daarom moet je altijd je jaarverbruik gebruiken om te vergelijken.

Gas en elektra vergelijken

Met behulp van een energievergelijker kun je de prijzen vergelijken van gas en energie bij alle leveranciers. Je geeft aan uit hoeveel personen je huishouden bestaat en daarbij het verbruik van het afgelopen jaar en je hebt een helder beeld of je teveel betaald bij je huidige leverancier.

Weet je het exacte verbruik niet dan kun je dit laten schatten in de energievergelijker.

In het overzicht van de vergelijker staan altijd de voordeligste leveranciers bovenaan. Hoe lager de energieleverancier staat in het overzicht hoe meer je betaald.

Verder kun je er ook voor kiezen om meerdere leveranciers met elkaar te vergelijken, op je persoonlijke wensen kun je precies zien waar je het minste betaald voor je gas en energie op jaarbasis.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Energieprijzen

Mensen met een variabel contract zijn er van op de hoogte dat de prijzen twee keer per jaar aangepast kunnen worden. De tarieven die je betaald kunnen dan dalen of stijgen met een variabel contract.

Maak je gebruik van een vast contract dan heb je geen last van stijgende of dalende prijzen tijdens de looptijd van je contract. Let wel op de datum dat je contract afloopt, doe je niks dan gaat je contract automatisch over in een variabel contract waardoor je mogelijk veel meer betaald.

Niet alleen je verbruik bepaald de hoogte van je energierekening, er spelen nog een aantal andere factoren mee.

 Hoe is de energieprijs opgebouwd?

Denk je aan de energierekening dan is het eerste wat je opkomt de prijs die je betaald voor het verbruik van je gas en energie. Maar dit is lang niet alles wat de hoogte van je rekening bepaald. Netwerkkosten en belastingen bepalen ook een groot deel je energierekening, welke factoren er nog meer medebepalend zijn leggen we hieronder uit.

Leveringskosten

Je betaald aan je energieleverancier voor de energie en het gas wat je hebt verbruikt. Dit bestaat uit een vastgesteld bedrag per eenheid. Voor elektriciteit per kilowattuur en voor gas per kubieke meter.

Leveringstarieven zijn bij iedere leverancier verschillend, dit komt doordat goedkope energieleveranciers zelf mogen bepalen hoeveel zij daarvoor vragen. Vind je de leveringskosten te hoog dan kun je altijd kijken naar een voordeligere energieleverancier. Onder de leveringskosten vallen ook enkele andere kosten die je moet betalen.

De regiotoeslag het vastrecht vallen daar onder andere onder. Voor stroom en gas betaal je vastrecht, daar bovenop betaal je voor gas een regiotoeslag. De hoogte van het vastrecht mag de leverancier zelf bepalen en is altijd een vast maandbedrag. Vergelijk alle energieleveranciers want hier zitten grote verschillen in de kosten.

De hoogte van de regiotoeslag is geheel afhankelijk van de plaats waar je woont. Woon je in Zeeland dan betaal je meer omdat de afstand naar het gaswinningsgebied in Groningen verder weg is.

Hoe dichter je bij de plaats van gaswinning woont hoe minder je betaald aan regiotoeslag.

 

Belastingen

De belastingsdienst komt ook bij je energierekening om de hoek kijken, de fiscus heeft grote invloed op de hoogte van je energierekening. Je betaalt niet alleen BTW maar ook energiebelasting over het kale leveringstarief. Daar komt nog bij dat je ook betaald voor de opslag duurzame energie.

Ook betaal je 21% BTW belasting betalen over je energie. Deze 21% betaal je over het kale leveringstarief, veel extra kosten dus iedere maand weer.

Opslag duurzame energie

Investeren in duurzaamheid kost geld wat betaald moet worden, de overheid heeft daarom de opslag duurzame energie in het leven geroepen om de kosten te kunnen dekken. Deze kosten staan vast en worden berekend naar je verbruik.

Vanaf 1 januari 2019 zijn de bedragen aangepast, je betaalt nu voor energie €0,11934 per kWh en voor gas €0,35469 per kubieke meter.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro’;s per jaar op uw energienota!

Energie vergelijken

Als je iedere maand de energierekening weer krijgt dan kunnen we ons voorstellen dat je naar alternatieven zoekt om lagere maandlasten te betalen. Met energie vergelijken kun je op een eenvoudige manier besparen om je lasten.

De energiemarkt is vrij gegeven in 2004, hierdoor is er een concurrentiestrijd gaande onder de goedkope energieleveranciers. Gevolg is dat de leveranciers hoge kortingen geven om klanten binnen te halen. Daar profiteren de consumenten van.

Je kunt als klant tegenwoordig het hele jaar door energie vergelijken en als je wilt overstappen. De energiebedrijven worden door de concurrentie gedwongen om lage prijzen te hanteren of een grote korting te geven om de goedkoopste leverancier te zijn.

Heb je dus een contract voor een jaar dan is het raadzaam aan het einde van je contract te kijken of er een voordeligere leverancier is en over te stappen. Een overstap kan je tot €300 besparen op jaarbasis. De meeste energievergelijkers op internet zijn geheel onafhankelijk, dat betekend dat zij er geen baat bij hebben bij welke leverancier je ook een contract neemt.

Als je energie gaat vergelijken dan kun je precies de belangrijke aspecten meenemen, zo heb je altijd een contract wat voordelig is en aan je persoonlijke wensen voldoet. Ook leveranciers voor duurzame energie kun je op deze manier eenvoudig met elkaar vergelijken.

Zeg je contract niet eerder op dan de einddatum van je contract, dit bespaart je een opzegboete.